Hamburg Gaming Conference 2022 “meer dan geslaagd”

Hamburg Gaming Conference 2022 “meer dan geslaagd”

De Hamburg Gaming Conference 2022 is een groot succes geworden, zo maakt de organisatie bekend. Begin deze maand waren ruim 600 conferentiebezoekers uit 35 landen aanwezig bij de dertiende editie van de Hamburg Games Conference 2022.

Hybride event

Het hybride evenementconcept stelde bezoekers in staat om contacten uit de internationale gamesindustrie bij te praten en nieuwe verbindingen te leggen – zowel op het speelbare online platform, op maat ontwikkeld voor de B2B-conferentie, en op het on-site evenement in de gamelocatie RCADIA in Hamburg. 18 keynotes en panels met de focus “Moving Markets” gaven retrospectieven, inzichten en visies op de constant veranderende game-industrie. 61 partners en exposanten presenteerden zich in de digitale expo en on-site.

Jaarlijks hoogtepunt

“De Hamburg Games Conference is een jaarlijks hoogtepunt en dit jaar markeerde opnieuw de start van de internationale industrie-evenementen. Met de conferentie nodigen we de gamesindustrie uit om hun blik te werpen op Hamburg als centrale gameslocatie in Europa. We zijn erg blij met de geweldige respons van de deelnemers, wat ook tot uiting komt in het 100% aanbevelingspercentage in onze evaluatie-enquête”, vat Dennis Schoubye, hoofd van Gamecity Hamburg samen. Gamecity Hamburg is het locatie-initiatief van Hamburg dat de game-industrie ondersteunt en medeorganisator van de conferentie.

Business to Business

“We zijn verheugd dat we talloze B2B-gasten van over de hele wereld online hebben kunnen verwelkomen en dat we ook eindelijk weer een face-to-face uitwisseling voor een aantal van onze gasten op het on-site evenement mogelijk hebben gemaakt. De Hamburg Games Conference was hier een groot succes als het eerste grote hybride evenement van de game-industrie in 2022”, voegt Dr. Ralph Oliver Graef, Managing Partner van het mede-organiserende advocatenkantoor GRAEF Rechtsanwälte, toe.

Online beursvloer

Op, het in Hamburg zelf, ontwikkelde online platform van de conferentie konden deelnemers een digitale wereld verkennen die gepresenteerd werd door zes verschillende virtuele steden. Gemiddeld brachten de congresbezoekers vier uur door op het digitale platform.

Daar presenteerden 61 exposanten en partners zich in een digitale expo omgeving. Deze omvatten grote internationale bedrijven zoals sponsors Intel en Xsolla, en tal van bedrijven uit Hamburg en Duitsland, zoals de in Hamburg gevestigde industriespelers InnoGames en Bytro Labs.

Ook toonden twaalf in Hamburg gevestigde game-start-ups, die werden ondersteund door Gamecity Hamburg, hun projecten aan het internationale iGaming publiek.

On-site

Maar de digitale conferentiewereld, waar meer dan 3.000 ontmoetingen tussen conferentiegasten via videocall plaatsvonden, was niet de enige plek om het conferentiegevoel te ervaren. Het on-site gedeelte op de tweede dag van de conferentie bij RCADIA werd ook goed bezocht, met 180 genodigden die persoonlijk aanwezig waren. Naast MeetToMatch en netwerken konden bezoekers ter plaatse games testen, bijvoorbeeld de VR-game “Tower Tag” van VR Nerds en de game “Project Paranoid” van de Hamburgse studio Phoenix Reality. De organisatie zegt op het digitale huis “met tevredenheid terug te kijken op de dertiende editie” die volgens hun dan ook “meer dan geslaagd” is.

Author: Holly Warren